Loading Dogodki

Četrtkovo srečanje preko spleta, 2. 12. 2021, od 19 do 21 ure. Pogovori o arhetipih in meditativni procesi.

Tokrat bomo pogledale, kaj pomeni arhetip grdega račka.

V meditativnem procesu bomo regenerirale svoje moči za nov teden in pogledale, kje se skriva naš grdi raček in kaj nam sporoča.

Kdo se ne spomni malega grdega račka iz Andersenove pravljice. Trepetali smo skupaj z njim, ko je v številnih prigodah iskal svoje mesto pod soncem. Veliko je doživel in pogosto je bil preganjan. Ni se dobro počutil v svoji koži. Počutil se je drugačnega in nesprejetega.

In koliko ljudi ima dandanes občutek, da so drugačni. Da se v svojih družinah niso dobro počutili, ker enostavno – so drugačni. Iščejo svoj prostor pod soncem, kot mali drobni grdi raček. Marsikdaj se kar sami izločijo iz družbe in nadaljujejo z iskanjem.

Vprašanja, ki si jih zastavljajo so: »Kdo sem jaz? Kam spadam? Kje je moja duhovna družina?«

 

Tedenska srečanja: Z arhetipi do naše avtentične narave

Duhovno lahko napredujemo le do nekega nivoja, če nismo osebnostno napredovali.

Če se zanašamo le na duhovne tehnike in morda celo bežimo v radosti svetlobe duhovnega sveta, nas zunanja preizkušnja lahko zamaje v naših temeljih. Svet, ki smo si ga zgradili na nestabilnih zidakih, se poruši. Pot nazaj v stabilnost je lahko naporna in dolgotrajna.

Zato naredimo dobro naložbo, če za svoje temelje poskrbimo pravočasno in pogledamo v svojo osebnostno strukturo.

– Vprašamo se lahko, če znamo prisluhniti svojemu telesu. Če razumemo, kdaj nam reče JA in kdaj NE.

– Čutimo svoje srce ali smo okoli njega zgradili številne obrambne zidove?

– Se morda zatekamo v neprestano analiziranje in ne zmoremo pogledati preko programov, ki sta nam jih vtisnili družina in družba?

– Smo pogledali, kaj so nam predali starši in nezavedno nosimo s seboj?

– Se sploh zavedamo, da imamo v sebi ženski in moški princip? Kakšno je razmerje med njima? Nas podpreta v našem delovanju ali zavirata?

Večina od nas se ni imela možnosti naučiti razlikovati med tem ali čuti svoj jasni DA ali NE. Starši nam tega niso mogli predati, saj tudi sami niso vedeli. Šole nas niso učile spoznavanja same sebe, bolj so nas informirali in programirali. Torej …

Na zgornja vprašanja nam lahko pomagajo odgovoriti arhetipi. Opišemo jih lahko kot vzorce obnašanja. Srečamo se z družinskimi arhetipi (mati, oče, partner/-ica, otroci …), pa notranjim otrokom, reševalko, prostitutko, intelektualcem, inženirjem, saboterjem, čustvenim vampirjem, manipulatorjem, grdim račkom … Vsak izmed njih ima senčni in sončni aspekt in nam lahko prinese veliko darilo spoznanja. Ponavadi se ljudje bojijo arhetipov z neprijaznimi imeni (maščevalec, tat …), a tudi ti so lahko v svoji izpovedni simboliki čudoviti in polni presenečenj.

Potovanje skozi arhetipe nam olajšajo arhetipske knjižnice, ki opisujejo najrazličnejša vedenja, ki se med ljudmi pojavljajo. Z arhetipi lahko nase pogledamo kot na celoto vzorcev. Opazujemo, kako se vzorci izražajo, kje se dopolnjujejo in kje si nasprotujejo. Kje predajam moč? Kaj me sabotira? Živim svojo žensko naravo ali se je bojim? Me moj notranji moški podpre ali ne?

Na poti odkrivanja lastnih arhetipov slečemo številne obloge, ki smo si jih naložili tekom življenja. Ko odvržemo bremena, začne na plano prihajati naše avtentično bistvo, ki še kako dobro ve, kaj želi in česa si ne želi. To pa je zelo pomembno v času, v katerem živimo, saj nam ta ponuja številne izzive.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

POTEK SREČANJA

Ob vsakem srečanju se bomo posvetili enemu arhetipu. Poiskali bomo senčne in sončne strani, torej plati, ki nas zavirajo oziroma podpirajo. Pogledali bomo tudi možne poti uravnovešanja. Nato pa se bomo podali v meditativni proces in se z arhetipom tudi srečali, da nam preda intuitivna sporočila. Ali pa se samo zregenerirali po napornem tednu. Odvisno, kaj bomo potrebovali.

Pri dosedanjih delavnicah se je že pokazalo, da se tematika posameznega srečanja oblikuje glede na problematiko udeležencev. Velik poudarek bo na spuščanju in meditativnem procesu.

Delavnice bodo potekale po spletu v programu Zoom.

Prispevek: 20 evrov

Prijave in informacije na e-mail naslovu:   info@angelja.si

(Odgovorim v popoldansko-večernih urah.)

 

Da bo pot prepoznavanja naših vzorcev, prepričanj in odlaganja bremen lažja, bo pripomogla tudi knjiga MOZAIK ARHETIPOV z opisi 108 arhetipov. Opis knjige najdete na povezavi https://angelja.si/mozaik-arhetipov/

Opise različnih arhetipov lahko najdete na YT kanalu Angelja na povezavi https://www.youtube.com/channel/UCU9f4gb34QIJOCYV6CRDILg/videos

Z mano se lahko povežete na FB  https://www.facebook.com/angelja.k.surca/

 

Vir fotografije: unsplash.com

Avtor fotografije:   John Kappa

Delite ta prispevek še z ostalimi!