Loading Dogodki

KAKO ME LAHKO PODPREJO ARHETIPI

V četrtek, 24. 3. 2022 ob 19 do 20.30 ure, bom imela pogovor o arhetipih preko ZOOM-a.

Vas zanima,

  • kaj nam lahko povejo arhetipi?
  • kako se učimo iz polarnosti (sončni, senčni aspekti arhetipov)?
  • kako pri sebi gledamo arhetipe?

Želite kaj vprašati o arhetipih?

Morda o notranjem otroku, žrtvi, zapeljivki, prostitutki, reševalki, mirovnici, upornici, bojevnici, kraljici, usodni ženski …

 

ARHETIPI – Ja, se strinjam.

Ni ravno prijetna tale beseda – arhetipi. Tudi sama sem se ji dolgo upirala in je nisem želela uporabljati.

Le kdo bi si mislil, da mi bodo na koncu življenjske izzive pomagali razrešiti prav arhetipi.

 

Zakaj?

  • Ker sem na svoje vedenjske vzorce lahko pogledala kot na celoto. Kje sem v sončni in kje v senčni strani arhetipa. Seveda sem to lahko naredila s pomočjo arhetipske knjižnice, t.j. zbirke arhetipov, ki vključuje različna možna vedenja ljudi.
  • Ker sem odložila cel kup zaščit, potlačenih čustev, prepričanj, pogojenosti … Vsakič, ko sem se poglobila v en arhetip, sem marsikaj ozavestila in spustila. S tem pa sem postala vedno bolj lahkotna. Več oblog, ko sem odložila, bolj sem čutila, kako se preko mene pretaka energija.
  • Ker sem postala veliko bolj nereaktivna na vedenje ljudi v okolici. Ko se enkrat poglobiš v svoj notranji svet, ga vedno bolj spoznavaš. Če si odkrit do sebe, opaziš, da v življenju narediš marsikaj dobrega, a tudi kaj slabega (ker si drugače ne upaš; ker je splet okoliščin; ker te zapelje ego …). In, ko to prepoznaš pri sebi, te pri drugih ljudeh veliko manj moti. Torej, ker to energijo – vedenjski vzorec – prepoznaš in razmagnetiš, se nanj veliko manj odzivaš.
  • Ko poznaš načine, na katere se vedeš, lahko svoje vedenje zavestno obrneš. Pogledaš tudi, katera družinska vedenja prevzemajo različni družinski člani. Tudi te se da ozavestiti in stransformirati. Kar naredimo zdaj, ne pustimo potomcem. Vedno bolj znamo upravljati svoje energije – postajamo mojstri.
  • Arhetipi niso neka čudežna in instant rešitev … Zahtevajo svoj čas. Prinesejo pa temeljito ozaveščanje ljudem, ki vztrajajo in so na tej poti odkriti do sebe.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Razmišljanja o arhetipih, ki so podana na delavnicah, v nobenem primeru niso striktna navodila za postopanje v določenih življenjskih situacijah oziroma na nadomeščajo uradnega medicinskega pristopa.

*   *   *   *   *   *   *   *   *

Posnetke o arhetipih lahko poslušate na YT kanalu Angelja na povezavi https://www.youtube.com/channel/UCU9f4gb34QIJOCYV6CRDILg/videos

*   *   *   *   *   *   *   *   *

V knjigi MOZAIK ARHETIPOV, Pot do naše avtentične narave, sem opisala 108 arhetipov, ki nam še kako določajo naša življenja.

Smo mešanica njihovih senčnih in sončnih plati.

Arhetipi so v knjigi oštevilčeni, tako da si boste lahko potegnili dnevni ali tedenski arhetip.

Je nekakšen priročnik. Zagotovo vas bo popeljala v svet arhetipov, ki ga boste lahko raziskovali kot pravi detektivi.

Več informacij o knjigi na povezavi  https://angelja.si/mozaik-arhetipov/

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *

Na spodnji sliki lahko vidite primere arhetipov, ki so opisani v knjigi MOZAIK ARHETIPOV.

 

 

 

Delite ta prispevek še z ostalimi!