Loading Dogodki

Srečanje preko spleta v četrtek, 3. 2. 2022, od 19 do 21 ure.

Pogovori o arhetipih in meditativni procesi.

V tokratnem srečanju se bomo spoznali s svojo sposobnostjo kreiranja.

Oseba, ki je uspešen kreator, zna v svoje življenje priklicati marsikaj. Okolica jo občuduje, saj ji gre v življenju precej gladko. Skorajda iz zraka manifestira denar za nov avto ali tečaj, ki se ga želi udeležiti. Če potrebuje službo, jo prikliče … A pozor, tako kot kreira pozitivne stvari, si hitro lahko navleče tudi kaj negativnega, ko na to pomisli.

Senčni aspekt arhetipa kreatorja je pravzaprav neobvladovanje čustvene in miselne energije. Ko čustva in misli begajo, tudi kreacije ne vejo, katera od njih naj se uresniči … Če ni osredotočenosti, se kreacije dogajajo zbegano in pogosto niso dokončne … Ali pa se ne čutimo vredne, da bi nekaj »tako velikega« lahko sprejeli.

V sončnem aspektu smo tako osredotočeni, da sledimo svojemu življenjskemu toku. Skorajda podzavestno lahko dajemo navodila življenju, v katero smer želimo iti … in v tej smeri se nam življenje tudi odvija … Kamor damo namen, tja gremo. Če je naša namera seveda dovolj jasna.

Je čas, da svoj arhetip kreatorja spoznamo?

 

POTEK SREČANJA

Ob vsakem srečanju se bomo posvetili enemu arhetipu. Poiskali bomo senčne in sončne strani, torej plati, ki nas zavirajo oziroma podpirajo. Pogledali bomo tudi možne poti uravnovešanja. Nato pa se bomo podali v meditativni proces in se z arhetipom tudi srečali, da nam preda intuitivna sporočila. Ali pa se samo zregenerirali po napornem tednu. Odvisno, kaj bomo potrebovali.

Pri dosedanjih delavnicah se je že pokazalo, da se tematika posameznega srečanja oblikuje glede na problematiko udeležencev. Velik poudarek bo na spuščanju in meditativnem procesu.

Delavnice bodo potekale po spletu v programu Zoom.

Prijave in informacije na e-mail naslovu:   info@angelja.si

Prispevek: 20 evrov (Po prijavi vam pošljem podatke za plačilo na vaš mail.)

 

Da bo pot prepoznavanja naših vzorcev, prepričanj in odlaganja bremen lažja, bo pripomogla tudi knjiga MOZAIK ARHETIPOV z opisi 108 arhetipov.

Več informacij najdete na povezavi https://angelja.si/mozaik-arhetipov/

Posnetke o arhetipih lahko poslušate na YT kanalu Angelja na povezavi https://www.youtube.com/channel/UCU9f4gb34QIJOCYV6CRDILg/videos

 

Avtor fotografije: Diego Rosa

Vir fotografije: unsplash.si

 

Opis tedenskih srečanj: Z arhetipi do naše avtentične narave

Duhovno lahko napredujemo le do nekega nivoja, če nismo osebnostno napredovali.

Če se zanašamo le na duhovne tehnike in morda celo bežimo v radosti svetlobe duhovnega sveta, nas zunanja preizkušnja lahko zamaje v naših temeljih. Svet, ki smo si ga zgradili na nestabilnih zidakih, se poruši. Pot nazaj v stabilnost je lahko naporna in dolgotrajna.

Zato naredimo dobro naložbo, če za svoje temelje poskrbimo pravočasno in pogledamo v svojo osebnostno strukturo.

– Vprašamo se lahko, če znamo prisluhniti svojemu telesu. Če razumemo, kdaj nam reče JA in kdaj NE.

– Čutimo svoje srce ali smo okoli njega zgradili številne obrambne zidove?

– Se morda zatekamo v neprestano analiziranje in ne zmoremo pogledati preko programov, ki sta nam jih vtisnili družina in družba?

– Smo pogledali, kaj so nam predali starši in nezavedno nosimo s seboj?

– Se sploh zavedamo, da imamo v sebi ženski in moški princip? Kakšno je razmerje med njima? Nas podpreta v našem delovanju ali zavirata?

Večina od nas se ni imela možnosti naučiti razlikovati med tem ali čuti svoj jasni DA ali NE. Starši nam tega niso mogli predati, saj tudi sami niso vedeli. Šole nas niso učile spoznavanja same sebe, bolj so nas informirali in programirali. Torej …

Na zgornja vprašanja nam lahko pomagajo odgovoriti arhetipi. Opišemo jih lahko kot vzorce obnašanja. Srečamo se z družinskimi arhetipi (mati, oče, partner/-ica, otroci …), pa notranjim otrokom, reševalko, prostitutko, intelektualcem, inženirjem, saboterjem, čustvenim vampirjem, manipulatorjem, grdim račkom … Vsak izmed njih ima senčni in sončni aspekt in nam lahko prinese veliko darilo spoznanja. Ponavadi se ljudje bojijo arhetipov z neprijaznimi imeni (maščevalec, tat …), a tudi ti so lahko v svoji izpovedni simboliki čudoviti in polni presenečenj.

Potovanje skozi arhetipe nam olajšajo arhetipske knjižnice, ki opisujejo najrazličnejša vedenja, ki se med ljudmi pojavljajo. Z arhetipi lahko nase pogledamo kot na celoto vzorcev. Opazujemo, kako se vzorci izražajo, kje se dopolnjujejo in kje si nasprotujejo. Kje predajam moč? Kaj me sabotira? Živim svojo žensko naravo ali se je bojim? Me moj notranji moški podpre ali ne?

Na poti odkrivanja lastnih arhetipov slečemo številne obloge, ki smo si jih naložili tekom življenja. Ko odvržemo bremena, začne na plano prihajati naše avtentično bistvo, ki še kako dobro ve, kaj želi in česa si ne želi. To pa je zelo pomembno v času, v katerem živimo, saj nam ta ponuja številne izzive.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Razmišljanja o arhetipih, ki so podana na delavnicah, v nobenem primeru niso striktna navodila za postopanje v določenih življenjskih situacijah oziroma na nadomeščajo uradnega medicinskega pristopa.

Delite ta prispevek še z ostalimi!