GUM – SHOPPING CENTER NA RDEČEM TRGU

Malo za predah in da se spomnimo, kako smo pred letom dni še veselo in neovirano potovali.

Načičkana avla trgovskega centra GUM v Moskvi.

Lociran je prav na Rdečem trgu in stavba je arhitekturni biser in dolga kar 242 m. V času Sovjetske zveze so mu rekli »Glavni univerzalni magazin«. Pred njim so se vile vrste, saj pravijo, da v glavnem magazinu ni bilo pomanjkanja robe.
Danes lahko v GUM kupite preko sto različnih luksuznih trgovskih znamk in se ustavite v kafičih in restavracijah. Center ima tri pasaže, na treh nivojih, ki jih povezujejo mostički. Notranjost je nekoliko podobna železniškim postajam iz 19. stoletja.
Turisti si izložbe ogledujejo med sprehajanjem z enega konca centra na drugega, vmes pa kupijo znameniti sladoled. Ta je ravno tak, kot so ga prodajali pred 120 leti, ko je center prvič odprl svoja vrata. Pravijo, da je prav poseben, ampak – po resnici povedano – se danes njegovega okusa sploh ne spomnim več.
                     *          *           *
Na naslovni fotografiji je pogled iz središča stavbe v eno smer.
Avtorica fotografije: Angelja

                     *          *           *

Prispevke o različnih arhetipih lahko najdete na mojem You Tube kanalu – Angelja na povezavi  https://www.youtube.com/@angelja859/videos

Objave najdete tudi na FB na povezavi https://www.facebook.com/angelja.k.surca/

Sem avtorica knjige Utrinki z moje poti, Razmišljanja o osebnostni rasti. Opis knjige lahko najdete na povezavi  https://www.facebook.com/angelja.k.surca/