Knjiga MOZAIK ARHETIPOV na knjižnem sejmu in … moj preizkus v vlogi prodajalke

👧 Ko smo bili otroci, smo se marsikdaj igrali trgovino.

Razstavljanje raznih predmetov po policah, nato pa prodajanje je bila vsaj moja priljubljena igra. Včasih sem res morila vse okoli sebe, da bi se le igrali z mano in nakupovali s papirnatim denarjem. Preštevanje vrednosti in zamenjevanje s prodajnimi artikli mi je bilo super zabavno.

To nedeljo pa sem dobila čisto pravo izkušnjo iz prodaje.

Neposredno za blagajno in na voljo kupcem.

In moram priznati, da je gneča pred pultom kar pospešila pretok v mojih žilah …

 

📘 📔 📕 Vse skupaj se je dogajalo na 38. Slovenskem knjižnem sejmu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer se je med razstavljenimi knjigami znašla tudi moja knjiga MOZAIK ARHETIPOV.

Knjigo je na svojih policah razstavila Knjigarna Buča, kjer se ukvarjajo predvsem z distribucijo knjig po knjižnicah in knjigarnah.

Knjigarna Buča je med širšo populacijo znana predvsem po Spletni knjigarni Buča, ki jo najdete na spletnem naslovu https://buca.si

Ker so pri Buči tudi moji distributerji za knjižnice, lahko tudi na njihovi spletni strani (buca.si) naročite knjigo MOZAIK ARHETIPOV.

Pa se vrnimo k moji prodajni izkušnji.

Na začetku mi je kolegica iz Knjigarne Buča razložila, kako pripraviti in natisniti račun iz prenosnika. Kar hitro sem se naučila, saj že leta delam z različnimi računalniškimi programi.

Potem pa se je začelo …

Ker je bil zadnji dan sejma, je prišlo veliko ljudi. In niso si le ogledovali knjig, veliko so jih tudi kupili.

Marsikdaj se je pred pultom nabralo kar nekaj kupcev s knjigami v roki. Program pa je bil počasen … Pa plačevanje z gotovino in občasno je zmanjkalo drobiža.

Za nameček so nekateri kupci vzeli knjige na dobavnico in se jim na njihove ustanove pošlje e-račun.

Nekatere knjige niso bile več vpisane v zaloge in program na računalniku se je uprl. Račun je bilo potrebno vpisati v vezano knjigo.

Nekateri kupci so želeli, da jim shranimo knjige, ki so jih nakupili. Praznih rok so želeli nadaljevati svoje pohajanje po sejmu.

Drugi obiskovalci so želeli informacije o knjigah …

Vmes je bilo potrebno napisati posvetilo za v mojo knjigo …

Veliko interakcij je bilo in na momente sem se izgubila … Nič čudnega, saj je bil to moj prvi prodajni dan za pultom v življenju.

Zelo vesela sem bila te izkušnje.

Odkrila mi je, kako je delo prodajalke dinamično in raznovrstno. Kar nekaj spretnosti je potrebno obvladati. Kje je še navdušenje, s katerim navdušuješ tudi kupce k nakupu in jih privabljaš h knjižnim policam.

Odslej bom še bolj spoštovala vse prodajalke.

 

 

Opomba:

38. slovenski knjižni sejem je potekal med 22. – 27. novembrom 2022 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Fotografije:  Osebni arhiv

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Posnetke o arhetipih lahko poslušate na mojem You Tube kanalu Angelja na povezavi https://www.youtube.com/@angelja859/videos

Objave najdete tudi na FB osebnem profilu https://www.facebook.com/angelja.k.surca/   in FB strani https://www.facebook.com/AngeljaKjaraSurca

Opis knjige MOZAIK ARHETIPOV pa na povezavi https://angelja.si/mozaik-arhetipov/