KO PRIPELJE AVTO PO NAPAČNI STRANI CESTE


Sporočila intuicije prihajajo do nas na različne načine.

Zelo jasen občutek mi je v avtu na cesti nekoč najverjetneje rešil življenje. Takole sem opisala ta dogodek v knjigi Utrinki z moje poti:

“… Spomnim se, da sem pred nekaj leti vozila avto po ljubljanski obvoznici ter močno in povsem jasno začutila, da naj ostanem na svojem pasu. Nisem vedela, zakaj, na avtocesti je bilo dovolj prostora za prehitevanje, toda občutek je bil tako jasen, da sem mu sledila. Čez le kako minuto ali dve je po prehitevalnem pasu pripeljal avto, ki je vozil v napačno smer. Spominjam se svojih zmedenih občutkov, ki sem jih ob tem doživljala. V neverjetnem začudenju sem strmela v avto, ki se mi je približeval in bi se vanj najverjetneje zaletela, če bi prehitevala vozilo pred seboj.

Nekaj povsem drugega je, če o avtih, ki vozijo v nasprotno smer, bereš v časopisih ali slišiš v poročilih.

Ko to doživiš sam, se res zahvališ vesolju iz vsega srca, da te je opozorilo, hvaležnost ti napolni vsako najmanjšo celico organizma. Polnost takšnega trenutka je neizmerna. Postaneš ena sama hvaležnost. Veličasten občutek, ki ga zmoti sporočilo z radia: “Vozniki pozor! Po južni ljubljanski obvoznici iz smeri Kozarje vozi avto v napačni smeri. Ne prehitevajte, ostanite na svojem voznem pasu.” In veličastni občutek hvaležnosti se spremeni v željo, da bi tudi vsem drugim voznikom na obvoznici uspelo slišati sporočilo z radia ali svoj notranji občutek. Tistega dne so ga. Nobena nesreča se ni zgodila.”

 

Odlomek iz poglavja o intuiciji – Svarila, sporočila in opozorila – iz knjige Utrinki z moje poti.