Sončni in senčni aspekti

Vsak arhetip ima sončne in senčne aspekte.

SONČNI ASPEKTI nas podprejo, SENČNI zavirajo. A zavedati se moramo, da se ravno preko senčnih aspektov največ naučimo. S sončnimi aspekti svetimo, senčni pa nas premaknejo naprej. Zaradi njih rastemo.Zemlja je polaren svet. Na njej sta tako svetloba kot tema. In tema je pravzaprav odsotnost svetlobe. Zato se iz teme (senčnih aspektov) učimo, izkušamo in napredujemo.

sončni in senčni aspekti

Polarnost je največja učiteljica tridimenzionalnega sveta. (Foto: Angelja)

Arhetip prostitutke

Arhetip prostitutke – skrivnosten in izrazit. Kaj predajamo drugim? (Vir: unsplash.com;  Foto: Ian Dooley)

predaja moči

Koliko moči predamo na delovnih mestih? (Vir: unsplash.com;  Foto: Alex Kotliarskyi)

Arhetip prostitutke

Pri njej gre v veliki meri za predajanje lastne moči drugim. Morda drugim osebam, lahko sistemu, tudi stvarem in raznim programom predamo moč. Če nekdo skorajda postane odvisen od igranja računalniških iger, jim je svojo moč popolnoma predal. Če se bojimo šefa, smo mu predali veliko moči. In tako naprej …

V življenju pa se v določenem trenutku zavemo, da nam neka situacija ne ugaja. Na primer: »Zakaj vedno utihnem, ko pride šef in ne povem svojega mnenja?« Nelagodje v takšnih situacijah narašča, ko se ponavljajo iz tedna v teden. Torej, v nas narašča drobno jedro zavedanja, dokler ne postane tako veliko, da naredimo drugače. Nismo tiho, ampak povemo svoje mnenje pred šefom. Na tak način nato vedno večkrat izrazimo svojo resnico v različnih okoliščinah. Čisto zavestno obrnemo način svojega delovanja. Naredimo drugače. Bolj v skladu s svojo notranjo resnico. Moči mu ne predamo, ampak ostajamo v svoji moči.